Bygg om ditt hus till Airbnb med lån

Allt fler människor väljer att boka Airbnb istället för hotell när de reser till en ny stad. Om du bor i en större stad som Göteborg skulle du därför enkelt kunna bygga om en del av ditt hus till Airbnb. Det är ett perfekt sätt att tjäna en extra inkomst vid sidan av ditt dagliga arbete.

Har du ett utrymme i din bostad som du inte använder? Eller kanske plats för ett attefallshus på tomten? I så fall är det en god idé att ta tillfället i akt och bygga om dessa delar och börja hyra ut på Airbnb. Om du skapar en mysig och inbjudande atmosfär är chansen stor att du kan få det uthyrt stora delar av året.

Så kan du finansiera det hela

Att renovera innebär förstås en kostnad och det är viktigt att du på förhand räknar ut hur mycket det kan komma att kosta. En Airbnb-bostad som fungerar som ett eget hem är betydlig mer eftertraktat än enbart ett rum. Därför bör det finnas följande bekvämligheter i bostaden:

  • Toalett & dusch
  • Fullt utrustat kök
  • Möbler
  • Egen ingång

Om du redan har allt detta blir kostnaden betydligt mindre än om du måste dra nya ledningar och sätta in ett nytt kök. Det är alltså svårt att säga en generell kostnad utan du måste se till dina personliga förutsättningar. Det bästa är om du kan spara ihop till det mesta själv och eventuellt ta ett litet lån. Det finns till exempel möjlighet att ansöka om lån på 5000 kr direkt på nätet.

Gör det lilla extra för dina gäster

När du hyr ut på Airbnb kan dina gäster betygsätta sin vistelse. Därför är det viktigt att du alltid gör det lilla extra. Om du får ett dåligt betyg kan det kosta dig framtida bokningar. För ett garantera ett gott betyg måste du tänka på allt från rena sängkläder till Wi-Fi och att boendet ska vara välstädad. Många uppskattar även att du som värd finns tillgänglig för att svara på eventuella frågor om boendet och om Göteborg i stort.