Så blir bilsemestern till Göteborg en dröm

Göteborg är en av Sveriges populäraste städer att semestra i. Att ta bilen till Göteborg är en mycket bra idé. Men för att bilresan ska bli till belåtenhet behöver du tänka på vissa saker som bra sommardäck och packa bilen rätt.

En bil på en landsväg en tidig sommarkvällAtt preparera bilen med rätt utrustning är en grundförutsättning för en lyckad tripp. Det viktigaste när det kommer till bilen är däcken. Du behöver ha fräscha sommardäck på bilen för att kunna köra säkert. Gå in på https://www.dack365.se/dack/varumarke/goodyear om du vill ha riktigt bra sommardäck på bilen. Goodyeardäcken är framtagna för att passa olika väglag. Gummiblandningen som däcken har är något extraordinärt som bland annat förlänger livslängden. Du kommer med stor sannolikhet inte att bli besviken.

“Vid sommarväglag ska däck ha minst 1,6 millimeters mönsterdjup.” Läs mer här om hur du ska tänka kring mönsterdjup och däck.

Förankra packningen i bilen

När mönsterdjupet i däcken är under 3 millimeter börjar det bli dags att byta. När det endast är 1,6 millimeter kvar behöver du enligt lag byta. Mönsterdjupet har en stor betydelse för hur bilen beter sig på olika underlag. Förutom däck behöver du exempelvis lite verktyg, extra spolarvätska, filtar, ficklampa, bogserlina, varningstriangel, nödhjul och fälgkors. Sedan ska du tänka på att packa bilen rätt. Lösa föremål som inte sitter fast kan vid en kollision vara livsfarliga. Förutom att rusta bilen behöver du även kolla upp vad du vill göra i Göteborg. Det finns massor med sevärdheter som du inte får missa.