Så bygger du ditt eget airbnb att hyra ut

Att resa och bo via airBnB är ett koncept som blir allt vanligare. Samtidigt är det populärt att bygga sitt eget fritidshus eller attefallshus. För dig som är intresserad går det att kombinera dessa två och hyra ut ditt nybygge i Göteborg.

Många drömmer om att ta sig an ett större byggprojekt och då finns det några saker att tänka på. Inför starten av bygget behöver du också utrusta dig, så köp arbetskläder här i Göteborg. Det är dessutom viktigt att kolla vilka regler som gäller, skapa en ritning för bygget och gå igenom vilka material som behövs. Sök inspiration om airBnB på nätet för att skapa en målbild av vad du vill ha.

Förbered inför starten

Det första steget är att utforma en ritning av huset och dess placering. Kontrollera reglerna för bygge i din kommun, men oftast räcker det med en anmälan till byggnadsnämnden. Var ute i god tid då kön för handläggning kan vara lång och det kan dröja långe innan beskedet kommer. Om huset ska hyras ut från ett specifikt datum är det bra att noga planera tiden för bygget och lägga till några veckor för eventuella förseningar. När bygget är klart ska det dessutom godkännas innan någon kan bo i det.

Några kom-ihåg för att bygga

Läs på ordentligt innan ritningen görs och bygget startas. Kunskap om hur grunden läggs och byggnaden sätts ihop är väsentlig för att få ett bra och säkert resultat. Konsultera en byggare och fråga efter bra material i bygghandeln. Gå igenom detaljerna igen och var beredd att ändra om det uppstår problem. Se till att alltid använda bra verktyg och arbetskläder som skyddar från skador och tål att smutsas ner.

Air Bed and Breakfast

Att erbjuda ett BnB innebär även att vara värd för de gäster som kommer. Deras upplevelse kommer ge dig en referens för vidare uthyrning och det är värt att investera extra tanke för detta. Det finns mycket inspiration och vägledning att hämta på nätet. Se över vad som krävs och hur en registrering går till för att veta vad du kan erbjuda. Kolla även upp vad Skatteverket säger om hur mycket du får tjäna på uthyrningen så att inga senare bakslag uppkommer.